leatherdyke.cc

Single? Det er da helt okay, for så har du jo rigtig god tid til dig selv og dine venner, og du kan gøre, hvad der passer dig. Hele tiden.

 

Eller er det så simpelt? Sådan kommer det i hvert fald ofte til at se ud i medierne, som ofte hylder singlernes natteliv og datinglivets udfordringer.

 

Og tallene bekræfter det. Der er lidt over 800.000 enlige kvinder og lidt over 700.000 enlige mænd i dagens Danmark, ifølge Danmarks Statistik (citeret på okdate.dk).

 

Det virker til at være ret høje tal – og det giver især mening, hvis det viser sig, at man faktisk kan være genetisk disponeret for at være single. Det er i hvert fald påstanden fra en ny, kinesisk undersøgelse: ”Eftersom pessimisme og neurotisk adfærd er af stor betydning for indledelsen af et forhold, kvaliteten og stabiliteten af et forhold, så kan især bærere af G-typen have forringede muligheder, når de dater, eller for at fastholde et forhold,” (citeret fra MetroXpress).

 

Men jeg køber den ikke.

 

Det er jo utrolig let bare at give nogle gener skylden for ”pessimisme” og ”neurotisk adfærd” – i modsætning til at begynde at kigge på de egentlige problemer for de høje tal.

 

Her taler jeg til mændene. For sandheden er, kære mænd, at vi er blevet overhalet af kvinderne. For længst. Og hvad har vi gjort ved det? Absolut ingenting.

 

Kvinderne har de seneste årtier arbejdet hårdt med sig selv, udviklet sig og i sandhed lagt sin fortids offerrolle bag sig. De er brudt løs. De har fundet sig selv.

 

Men mændene lever videre, som om de stadigvæk kan ”score” lige så flittigt med et jakkesæt, en gratis fadøl i baren og en lummer åbningsreplik.

 

Det ses også tydeligt i onlinedating, hvor kvinderne i den grad sidder på magten. Hvor mange mails får du som kvinde dagligt fra fremmede mænd? Og hvad med mændene – hvor mange mails får de?

 

Jeg siger ikke, at vi skal lægge vores biologi bag os, og at mændene skal holde op med at jage. Men vi bliver nødt til at lade os inspirere af kvinderne og udvikle vores ”spil”. Hvem siger, at man ikke kan møde en vidunderlig kvinde i Netto? Eller i gågaden foran det samme butiksvindue? Det handler udelukkende om at hanke op i sig selv, bruge sin fantasi og starte en samtale. Herefter kan alt ske.

 

Men når du år efter år har været vant til at møde kvinder i nattelivet, godt beruset af selvtillid fra forfesten med kammeraterne, på onlinesiderne, med nærmest uendelig forberedelsestid før din næste mail, eller blandt venner og kolleger – hvor du får ”foræret” mulighederne for at møde nye kvinder – så er det ikke let.

 

Der skal hårdt arbejde til. Nøjagtig ligesom kvinderne har gjort det i årevis.

 

Mændene kan ikke forstå, at det er kommet så vidt. Choknederlaget sætter sit præg. Man giver kvinderne skylden. Eller bedre endnu: Man bruger et ”single-gen” som undskyldning.

 

Det er 600 kinesiske universitetsstuderende, som har lagt hårprøver til, og ifølge undersøgelsen skulle genet hæve chancen for at være single med hele tyve procent.

 

I stedet for at væve rundt i dårlige undskyldninger, så ville den rigtige, maskuline reaktion være at begynde at gå sine egne veje, være ligeglad med, hvad andre tænker og hæve sin egen standard.

 

Hvis du skal have en chance hos drømmekvinden, så skal der mere end tilfældigheder til. Æblet falder ikke ned i dit skød.

Hun er interesseret i, om du kan flytte dig – ligesom hun selv har gjort.

 

 

 

photo credit: Maxime Guilbot via photopin cc

 

 

Anders Hedegård Sørensen

Oprindeligt fra Randers, men slår nu sine folder i Aalborg. I det daglige er Anders radiovært og skribent. Anders brænder for at få sat fokus på objektiviseringen af kvinder og på mandens ansvar for at udvikle sig i nutidens samfund.

1 kommentar

  1. Den udvikling hos mændene, som efterlyses, er allerede i fuld gang. Der findes en lang stribe af scoretrænere, især i USA, som netop underviser generte unge mænd i, hvordan de får kontakt til kvinder på gaden, i supermarkedet osv.

Skriv et svar

Sociale medier

Følg med via mail

Skriv din mailadresse herunder, hvis du vil have en mail, når der er et nyt indlæg på bloggen.

Arkiv