leatherdyke.cc

Dansk Kvindesamfund var til stede onsdag den 28. september til åbent samråd med Social- og Indenrigsminister Karen Ellemann, hvor hun blev bedt om at kommentere på artiklen “Kvinder hårdt ramt af kommunale besparelser“, hvor det blandt andet konkluderes, at kvinder får mindst ud af væksten i den private sektor, at velfærdsuddannede generelt har svært ved at finde arbejde i den private sektor til en tilsvarende løn, og at risikoen derfor er, at det fører til lavere løn og højere ledighed blandt kvinder.

 

Under samrådet blev ministeren spurgt, om man i regeringen ville imødekomme denne problematik, og om man ville gå i dialog med kommunerne, hvilket hun gentagne gange afviste. Ifølge hende gav det ingen mening, at betragte de kommunale besparelser ud fra et ligestillingsperspektiv. Ministeren meldte bestemt ud, at det jo kun var naturligt, at kvinderne bliver ramt hårdest, når de udgør langt størstedelen af de kommunalt ansatte.

 

Men finder de et nyt job, kan de sandsynligvis se frem til en lavere løn, hvilket skaber en generel ulighed på arbejdsmarkedet. Det er i øvrigt ikke slut med de kommunale besparelser, så vi vil med regeringens 2020-plan se endnu flere miste jobbet, igen hovedsageligt kvinder.

 

Er der nogle af disse kvinder, der skulle have svært ved at finde nyt job i den private sektor, må man håbe, at de ikke har børn. Med det nye kontanthjælpsloft er der nemlig risiko for, at de bliver en del af den gruppe mennesker, som ryger under den afskaffede fattigdomsgrænse og mister taget over hovedet.

 

Og ja, hvornår giver det egentlig mening for regeringen af betragte dens beslutninger ud fra et ligestillingsperspektiv? I hvert fald ikke, når det kommer til kontanthjælpsloftet. Her er 72 pct. af de ramte kvinder, netop fordi det hovedsageligt er kvinder, der er enlige forsørgere.

 

“Årsagen til forskellen er, at der er flere kvindelige forsørgere end mandlige forsørgere i kontanthjælpssystemet, og vi kan jo ikke ændre på tingenes tilstand.” Sådan sagde Venstres beskæftigelsesordfører Hans Andersen til Politiken i marts. Og Karen Ellemann fortsatte i samme tangent under samrådet. Der tegner sig et billede af en regering, der ikke vil indse, at den kønsskævvridning, de skaber, er et ligestillingsmæssigt problem.

 

I Dansk Kvindesamfund vil vi være med til at skabe bevågenhed blandt folket om kønsskævvridningen, og derfor har vi igangsat en kampagne på sociale medier, der skal skabe opmærksomhed omkring problemstillingen. Vil du være med? Så kan du finde vores kampagne her.

 

Vil du støtte Dansk Kvindesamfunds arbejde for at sikre reel ligestilling i samfundet, så kan du melde dig ind her.

Der er endnu ikke kommenteret på dette indlæg.

Skriv et svar

Sociale medier

Følg med via mail

Skriv din mailadresse herunder, hvis du vil have en mail, når der er et nyt indlæg på bloggen.

Arkiv