leatherdyke.cc

Anastassia Arnolds historie om den franske forfatter og feminist Simone de Beauvoirs kærlighedsforhold til den amerikanske forfatter Nelson Algren udkom i en ny udgave i 2013.

 

 

I 1947 er Simone de Beauvoir på en foredragsturne i Amerika. I Chicago møder hun den amerikanske Nelson Algren, og de to forfattere indleder et problematisk forhold, der strækker sig over 16 år og udfordres af den lange distance imellem dem.

 

 

Giver hele kvinden i mig til dig. Hele mit hjerte, min sjæl og min krop tilhører dig. Til trods for at jeg ikke kan være din daglige samlever, fordi det er ensbetydende med, at jeg skulle opgive mit forfatterliv i Paris. Og det kan jeg ikke. Jeg er bundet på hænder og fødder af forpligtelser og loyalitet.”

 

 

Ovenstående citat illustrerer ganske godt kilden til forhindringerne i parrets forhold. De er optaget af hinanden på et, for læseren, næsten urealistisk niveau, men Simone de Beauvoir er ikke villig til at opgive sit (nu) platoniske forhold til Jean Paul Sartre og gå på kompromis med sin forfatterkarriere, hvilket Nelson Algren har vanskeligt ved at acceptere.

 

 

”Smertefælden” er fiktion opbygget omkring de reelle kærlighedsbreve, som Beauvoir og Algren sendte til hinanden i løbet af deres forhold. Hvis man er interesseret i en letlæst beskrivelse af store følelser, der ofte ender i ulykke, og rejser til Mexico og Afrika, så er denne bog det perfekte valg. Hvis man er interesseret i et dybdeborende indblik i karaktererne og en forståelse for deres virkelighed, liv og motivationer, så foreslår vi, at man vælger noget andet at læse.

 

Har du noget, som du gerne vil have anmeldt eller omtalt på F-frekvensen? Så send os en mail på f-frekvensen@danskkvindesamfund.dk

 

 

Der er endnu ikke kommenteret på dette indlæg.

Skriv et svar

Sociale medier

Følg med via mail

Skriv din mailadresse herunder, hvis du vil have en mail, når der er et nyt indlæg på bloggen.

Arkiv