leatherdyke.cc

Vi er et af de lande, hvor ytringsfrihed står højest på prioriteringslisten. Vores samfund er bygget op på ord, og vi kan bryste os af, at vi med et underspillet smil kan grine og sige: “I Danmark er pennen vist for alvor stærkere end sværdet”. Allerede fra barnsben bliver vores evne til at tænke kritisk sat på spil, og op igennem det danske uddannelsessystem, er der fokus på, at man skal kunne sætte ord på sine tanker og derigennem viderebringe en stolt dansk tradition.

 

Problemet opstår, når det ikke er muligt at skelne, mellem de forskellige stemmer i larmen. For de, der stemmer for, stemmer imod, stemmer på eller stemmer overens, kan stjæle fokus, og det kan pludseligt være svært at lytte. For der er mange, og det er den sunde, naturlige konsekvens af, at vi har lært at udtrykke os, der udnytter dette privilegium. Når mange råber som én, vil disse blive hørt, og der opstår grupperinger blandt andet baseret på sociale kredse, interesseområder og normer. Her risikerer man et brist i den samfundsmæssige kommunikation for den selektive nyhedsstrøm kan pludselig have afskærmet en. Man skal selv foretage en aktiv indsats for at søge efter de problemer, der forekommer i det fælles samfund.

 

Kampagnen Til Kamp for Informeret Samtykke er et initiativ, der fokuserer på transpersoners ret til at bestemme over egen krop. Kampagnen begyndte som en konsekvens af Sundhedsstyrelsens udkast til ”Vejledning om udredning og behandling af transkønnede”. Af udkastet kan udledes, at transpersoner vil kunne se frem til længere ventetider på behandling, lange observationsforløb og monopolisering af behandling hos Rigshospitalet, hvilket i praksis betyder, at alle transpersoner er nødsaget til at tage til observationsmøder i København. Det anføres desuden i vejledningsudkastet, at de læger, som hidtil har udskrevet hormoner til transpersoner, ikke må tage nye i hormonbehandling.

 

Til Kamp for Informeret Samtykke organiserede den 23. Oktober en demonstration i samarbejde med gruppen Kapow-Collective, der er en aktivistisk bevægelse, som arbejder med en nyfortolkning af kønslige normer. Demonstrationen forløb vel, og der blev i den forbindelse samlet underskrifter. Stemmerne fra Slotspladsen har de på Christiansborg ignoreret, og vinduerne blev skoddet, så de ikke kunne se de blafrende flag.

 

Vil du se dem, kan de dog findes her.

 

Da vi ikke er blev hørt, er det nu tid til at blive set.

 

“Post til ministeren – Min krop mit valg” er en kampagne, der støttes af Til Kamp for Informeret Samtykke. Her forsøger man ved en visuel fremstilling at tydeliggøre, at der er folk, der støtter trans- såvel som interkønnede personers kamp for at opnå informeret samtykke.

 

Konceptet er simpelt.

 

Man tager et billede af sig selv, eller får nogle til at tage det, og skriver enten ”Min krop mit valg” eller ”Til Kamp for Informeret Samtykke” på det. Derefter printer man det og sender det med posten til Sundhedsminister Nick Hækkerup på adressen: Holbergsgade 6, 1057 København K.

 

 

Der findes ikke en “rigtig” måde at tage billedet på. Man kan vælge at fremhæve budskabet ved at skrive teksten på kroppen, have et skilt foran sig, indsætte en tekst på billedet eller være kreativ!

 

Man kan også finde kampagnen på Facebook her under navnet ”Post til ministeren – Min krop mit valg”

 

Man kan finde opråbet fra “Til Kamp for Informeret Samtykke” her.

 

Christian H. Dahl og Til Kamp for Informeret Samtykke

Til Kamp for Informeret Samtykke er et initiativ, der kæmper for transkønnede personers ret til selvbestemmelse. Initiativet startede i anledning af Sundhedsstyrelsens udkast til vejledning i behandling af transkønnede personer, som forsat indeholder lange observationsforløb og psykiatere, som bestemmer over os. Profilbilledet er taget af Mikkel Congo Christensen.

Der er endnu ikke kommenteret på dette indlæg.

Skriv et svar

Sociale medier

Følg med via mail

Skriv din mailadresse herunder, hvis du vil have en mail, når der er et nyt indlæg på bloggen.

Arkiv