leatherdyke.cc

Forestil dig dette. Du skal til fødselsdag hos din bedste veninde, og du glæder dig, men du vil rigtig gerne give hende noget specielt, som hun vil kunne huske. Samtidig får du ondt af din veninde ved tanken om, at hun snart skal til at stå i køkkenet og svede over at få bagt morgenboller til alle sine gæster, når hun i stedet burde slappe af og være i centrum. Der er nu et koncept, som gør noget ved dette dilemma.

 

Morgenbollefyr.dk er en ny hjemmeside, hvor man kan bestille en fyr, der kommer forbi og bager morgenboller, spiser med og endda spiller lidt guitar for fødselaren og de andre gæster. Alt sammen mens selvsamme fyr er topløs.

 

Et koncept, som har fået en blandet modtagelse i den brede befolkning, hvis man føler de sociale medier. Der er dem, som synes, at dette er en sjov og genial ide, og som ikke kan vente med at bestille en fyr selv. Der er dem, som synes det er direkte sexistisk, og at fyrene prostituerer sig selv. Ifølge hjernen bag konceptet er det mest mænd, som giver udtryk for denne holdning. Der er dem, som undrer sig over, hvorfor Dansk Kvindesamfund ikke har været ude og kommentere dette fænomen, for hvis det var kvinder, så ville det jo være sexisme og undertrykkende.

 

Hvis vi starter med bunden – hvorfor deltager Dansk Kvindesamfund ikke i debatten? Det er jo i bund og grund en god pointe: Hvis det er undertrykkende for kvinder, så burde det også være undertrykkende for fyrene. I den logik så burde Dansk Kvindesamfund måske komme ud af buskene og bekende kulør, men jeg læser samtidig denne pointe som et udtryk for en fordom. En fordom om, at Dansk Kvindesamfund – og i bund og grund feminismen – skulle være mandehadende. At de simpelthen ikke deltager i denne debat, fordi de i bund og grund ikke er interesseret og fokuserer i stedet på kvinders problematikker i samfundet. Jeg gider slet ikke at skulle gøre mig klog på, hvad Dansk Kvindesamfund skulle mene om dette koncept – det er de nok alligevel de bedste til at udtrykke. Men det er da sindssygt ærgerligt, at man ikke kan have en almindelig debat i Danmark, hvor køn er et centralt tema, uden at det skal blive til en skyttegravskrig. I stedet for at basere sine argumenter på fordomme, så kom frem med egen holdning.

 

Det er der så nogle andre, som har gjort. Som skrevet, så er der åbenbart nogle, som mener, at dette koncept er en form for prostitution. Hvis vi lige kigger lidt nærmere på, hvad der egentlig foregår; fyrene bager boller. De har ikke sex med kunderne, men laver morgenmad til dem. Så i den logik, så burde kokke og bagere vel også være prostituerede? De har godt nok ikke trøjer på, men det gør det vel ikke til prostitution? Det er jo en form for uniform – der er vel ikke forskel på, at man skal være topløs på arbejde eller gå fx i jakkesæt?

 

Der er så argumentet om, at det kun er fyre med lækre kroppe, som kan få denne tjans. Men ifølge hjemmesiden, så er der ikke kriterier for fyrenes udseende:

 

Du skal være cool med kant, kunne bage en god omgang morgenboller og samtidig kunne styre 12 skrigende tøser.

Se godt ud i bar overkrop, kræver ikke sixpack, hellere charmerende end muskelbundt.

 

Det handler altså om ens personlighed og bestemte evner for, at man kan komme i betragtning til jobbet. Udseendet giver ikke automatisk en fordel, så hvordan har det noget med sexisme at gøre? Jeg vil gerne lytte til folk, der har anden holdning end mig, men at argumentere for, at dette koncept er sexistisk eller prostitution er en anelse for tyndt efter min optik.

 

Det er nok ikke længere en overraskelse, men jeg placerer mig selv godt og solidt i den gruppe, som er enige med den første pointe. Det her bygger på en sjov og anderledes ide, som nu er blevet til et populært koncept. Det er en endda et koncept, som ikke spiller på det seksuelle. Det spiller på, at fyrene skal være charmerende og give en god oplevelse, og indtil man hører om andet, så må vi gå ud fra, at fyrene gør dette frivilligt.

 

Sexisme er selvfølgelig et problem, og prostitution er noget, som der skal tages stilling til, hvordan man skal gribe det an. Men jeg kan ikke se, hvorfor de debatter er relevant med hensyn til morgenbollefyr.dk? I min optik er målet ikke et kropsforskrækket samfund, men et samfund, hvor der netop er plads til at have den krop, som man ønsker og bruge den i den sammenhæng, som man ønsker. At vi lever i et samfund, hvor et koncept, som morgenbollefyr.dk kan eksistere er da værd at glæde sig over. Jeg ville hellere diskutere, om kvinder har samme mulighed for dette? Ville der kunne eksistere et lignende morgenbollekvinde.dk?

 

 

Billedet er lånt her.

 

Gustav Sindberg

Siden 2014 har jeg studeret psykologi på Aalborg Universitet og min fritid bruges på venner, familie og lidt politisk arbejde. Tidligere har jeg lavet frivilligt arbejde i Radikal Ungdom, LGBT Ungdom, lokalavisen og Ung Dialog, hvor jeg snakkede om sex og kærlighed i udskolingen. Debatten om køn, ligestilling og seksualitet har været en fast del af mine interesser, så længe jeg kan huske og har været en central del af min hverdag - lige fra da jeg sprang ud, til jeg skrev om tyske kønsroller i gymnasiet.

Der er endnu ikke kommenteret på dette indlæg.

Skriv et svar

Sociale medier

Følg med via mail

Skriv din mailadresse herunder, hvis du vil have en mail, når der er et nyt indlæg på bloggen.

Arkiv