leatherdyke.cc

Den har eksisteret siden 1930’erne, du sparer (mange) penge, og vil opleve bedre hygiejne, ingen lugtgener, mindre risiko for infektioner – og så er det bedre for miljøet. Alligevel er det ikke alle kvinder, som har hørt om menstruationskoppen.

 

Dette er ikke endnu et indlæg om, at menstruation ikke bør være et tabu, uretfærdigheden omkring udgifterne på hygiejneprodukter, moms og afgifter eller friblødning.

 

Det her er et lad-os-fokusere-på-de-positive-ting-og-leve-videre-glade-og-stolte-og-omfavne-hvor-fantastisk-det-er-at-vi-kvinder-har-verdens-vigtigste-funktion-for-homo-sapiens’-reproduktion-indlæg.

 

Jeg mener, at vi mennesker selv er med til at fastholde eller frigøre tabuer, ligesom vi selv er ansvarlige for at ændre (eller fortsætte) vores livsstil, social arv og så videre. Menstruation er ikke et tabu for mig. Jeg taler om menstruation og fortæller min partner og andre om min menstruation ligeså ofte (eller sjældent), som jeg fortæller dem om min fæces, bussemænd, tandsten, som giver mig dårlig smag i munden eller om onani. I min optik er ingen af disse emner pinlige – de er naturlige, og vi ved alle, at vi alle har det eller gør det, men det er ikke ensbetydende med, at vi behøver at tale om det dagligt.

 

Jeg ønsker blot, at gøre mine medsøstre opmærksomme på, at der siden 1930’erne har eksisteret noget, som hedder en menstruationskop. Jeg blev først rigtig opmærksom på dens eksistens for 3-4 måneder siden, da jeg læste et indlæg vedrørende moms på hygiejneprodukter. Her var der en kvinde, som kommenterede, at man blot kunne investere i en menstuationskop (179 kroner cirka) og derved frigøre sig selv fra en (høj) fast månedlige udgift på bind og tamponer.

 

Jeg ved ikke, om det er groteskt, at jeg ikke har hørt om en menstruationskop før. Men jeg har nu brugt den i 3 menstruationer, og den har revolutioneret mit liv (jeg er ikke sponsoreret hér, det er måske værd at påpege).

 

Du sparer cirka 13.200 kroner i løbet af et menstruationsliv, hvis du bruger en menstruationskop sammenlignet med et bruge bind eller tampon. Du bibeholder din naturlige pH-balance, da koppen ikke absorberer, men blot opsamler blodet, du er ikke i risiko for Toksisk Shock Syndrom, og du behøver ikke bekymre dig om lækage.

 

En anden ekstremt positiv faktor i min optik er, at du reducerer påvirkningen på miljøet gigantisk meget ved at droppe brugen af bind og tamponer. En kvinde bruger gennemsnitligt 3600 bind og tamponer på 10 år. Alt dette bliver produceret blot for at blive smidt væk igen – og skader miljøet.

 

Jeg har da også altid syntes, menstruation er super irriterende, og jeg har nydt den lange periode uden menstruation i begge mine graviditeter – men hånden på hjertet, efter jeg er begyndt at bruge menstruationskoppen, så er min månedlige ægudskillelse ikke en irritationsfaktor længere. Tværtimod, jeg synes det er vigtigt at fokusere på, hvad det rent faktisk er vores menstruation kan føre til (før menstruationen altså kommer, fordi ægget ikke er blevet befrugtet). Skabelsen af nyt liv.

 

Så kære kvinde, jeg ved alt er relativt, og hey, jeg har ikke patent på sandheden, MEN jeg kan virkelig anbefale dig at give menstruationskoppen et forsøg!

 

Billedet er lånt her.

 

Elise Ghorbani

Feminist, ateist, humanist, socialist og naturalist. Jeg er opvokset i Odense, i et varmt hjem, hvor mine livsopfattelser i en tidlig alder blev anerkendt og udfordret af mine forældre. Har boet i Italien, London, Thailand og København. Bor nu omkring Ramløse, er 28 år og har 2 skønne børn med en charmerende englænder.

Der er endnu ikke kommenteret på dette indlæg.

Skriv et svar

Sociale medier

Følg med via mail

Skriv din mailadresse herunder, hvis du vil have en mail, når der er et nyt indlæg på bloggen.

Arkiv