leatherdyke.cc

Mine hår rejser sig. De hår, der ikke burde eksistere.

 

De sorte stikkende hår, der drillende vokser frem på uønskede steder.

 

Barbermaskinen brummer, mens jeg lader den aflive dem.

 

Men pludselig sker det. Igen. Min hud springer læk. En piblende blodflod flyder ud på det hvide badeværelsesgulv.

 

Et hudfarvet plaster er klar til at hjælpe. Men jeg orker ikke mere. Barbermaskinen ler ad mig, mens jeg undres.

 

Hår er i virkeligheden en mærkelig størrelse. De skal helst spire frem fra hovedbunden og blive til lange bløde hårbølger, der omfavner pigeansigtet.

 

Her skal ingen saks vove at nærme sig.

 

Da jeg for tre år siden valgte at lade en frisør forkorte mit skulderlange hår, spurgte hun, om jeg var HELT sikker på min beslutning.

 

Øh, ja. Det er hår, svarede jeg. Det vokser hurtigt.

 

Mit korte såkaldte drengehår skabte forundring i venindekredsen. Tænk, at jeg frivilligt havde valgt at reducere min feminine udstråling. Blive mindre pigeagtig.

 

Det var uforståeligt.

 

Til gengæld var det ækelt, hvis jeg havde glemt at fjerne de hurtigt groende armhulehår eller hårene, der befolkede mine ben.

 

Det må simpelthen ikke ske.

 

For slet ikke at tale om de værste hår. Føj!

 

Ingen mand vil gå i krig med en busk, sagde de.

 

Er du ved at afseksualisere dig selv?

 

Nej, svarede jeg. Og skyndte mig at investere i bedre barbergrej. Og flere ar.

 

Nu ligger jeg igen på badeværelsesgulvet og fjerner bloddråber.

 

Hvor er jeg træt af at bekrige min egen krop.

 

(license)

 

Ingegerd Sjøstrøm

Med Tove Ditlevsens Pigesind som fast inventar på natbordet og med vægge tapetseret med ordklip, er min litteraturpassion og sprogbesættelse let at spotte. Min interesse for historie og kvindernes plads i den, ligger derimod i mit DNA. Det er mine formødres liv, der har født feministen i mig. Og hun lever i bedste velgående som 20-årig.

1 kommentar

  1. Fede linier omhandlende et evigt genoptaget problem; hår eller ej. Jeg forstår heller ikke hvorfor det skal være så stort et problem for nogle, især den yngre generation, at nogle kvinder vælger at se ud som de nu engang gør. Eller mænd for den sags skyld. Faktisk tror jeg mest det er pigerne der synes det er ulækkert, hvis hårene ikke er fjernet. Drengene siger det bare, for at gøre pigerne tilfredse. Og hvorfor synes piger det er sexet, når mænd har hår på brystet og ikke i armhulerne? Hår er vel hår, uanset hvor på kroppen det sidder og hvem det sidder på?

Skriv et svar

Sociale medier

Følg med via mail

Skriv din mailadresse herunder, hvis du vil have en mail, når der er et nyt indlæg på bloggen.

Arkiv