leatherdyke.cc

Mand i omsorgsbranchen

Jeg er en mand, der har arbejdet inden for omsorgsbranchen igennem en årrække. Dette er ikke skrevet, for at folk skal sige, hvor er han da dygtig ham Karsten, eller hvor er det synd for ham. Dette er skrevet for at vise, at det ikke er farligt at arbejde på en arbejdsplads med flertal af kvinder.

 

Som mand skal man acceptere, at der bliver snakket meget. I min bog har det aldrig været farlig at snakke, vi har fået et sprog for at bruge det.

 

Der er naturligvis meget snak om ”kvindeting”, men hvis du er på en mandearbejdsplads, er der også snak om mandeting, uden der bliver gjort et stort nummer ud af det. Det siges, at kvinder er bedre til at lytte, men evnen til dette afhænger efter min erfaring ikke af køn, men mere mennesketype.

 

Kvinderne vil også lige tjekke om ham manden kan sit job, hvordan han gør det og, at han gør det, som han skal. Hvilket jo også vil ske på en mandearbejdsplads. Som mand skal du snakke med, når muligheden ellers opstår. Hvis du ikke gør det ryger du hurtig i bås som underlig. Den store udfordring for en mand er, at man ikke altid løser en opgave, som en kvinde ville gøre det, hvilket giver nogle kommentarer. Men de fleste kvinder accepterer det, hvis de kan se, opgaven er løst ordentligt.

 

Mange kvindearbejdspladser er indenfor omsorgsbranchen, da kvinder er set som de store omsorgsgivere, og mænd bliver skræmt væk af nærkontakten med kroppens affaldsprodukter. Jeg har mødt mange kvinder, som heller ikke kan klare denne nærkontakt.

 

Omsorgsbranchen er for bestemte typer. Mænd kan give omsorg, der måske minder mere om en slags tryghed, men dét er også omsorg i min bog.

 

En skrøne blandt nogle mænd er, at kvinder kun taler om følelser, og at de tuder meget. Du kan aldrig være hendes veninde. Så forsøg dig ikke som dr. Phil.

 

Du skal huske at sige godmorgen til alle, når du kommer på arbejde om morgnen, ellers kan du hurtig skabe en dårlig stemning på arbejdspladsen.

 

Hvis der er konflikt på en kvindearbejdsplads, skal du ikke – og jeg siger ikke – holde med nogle af parterne, men i stedet sørge for at passe dit job. Det er svært, men er nødvendigt. Her er min erfaring, at mænd vil stræbe på at løse konflikten hurtigst mulig, hvor kvinder grubler længere over en løsning og derved potentiel øger konflikten.

 

Hvad vil se jeg sige med det ovenstående? – selvom der er forskelle på mænd og kvinder, ligner vi hinanden så meget, at jeg ikke kan se, hvorfor man ikke begynder at nedbryde tanken om arbejdspladser med overvægt af et bestemt køn. Det er ikke kønnet, der er god til at udføre et bestemt slags arbejde, men personen.

Der er endnu ikke kommenteret på dette indlæg.

Skriv et svar

Sociale medier

Følg med via mail

Skriv din mailadresse herunder, hvis du vil have en mail, når der er et nyt indlæg på bloggen.

Arkiv