leatherdyke.cc

Jeg diskuterede forleden med en mandlig ven, hvordan man har engangsknald. Ikke hvordan selve akten foregår, den løber ofte af sig selv, men hvordan man skal opføre sig som enten kvinde eller mand, når man kun er interesseret i den fysiske akt: det lækre, hede engangsknald eller fræk tilfældig sex med en ”bolleven”. Vi diskuterede, hvordan man udtrykker, at man kun er interesseret i sex og ikke lader den fysiske udfoldelse udvikle sig til noget mere. Min ven fortalte, at han ofte ville lade være med at svare på beskeder, hvor kvinden, han af og til havde sex med, foreslog at de mødtes hos hende, eller lavede noget andet end at bolle hos ham. Det var nemmest, fortalte han. Og kvinden ville jo alligevel møde op hos ham, når han ringede efter hende. Det var ikke kun hende, fortalte han. Sådan oplevede han, at en del kvinder opførte sig.

 

Jeg var mildest talt forarget. Hvordan kunne han behandle hende med sådan en følelsesløshed? Han argumenterede, at hvis han sagde ja til at ses hos hende eller lave noget andet end at have sex, så ville hun tro, at de kunne blive til noget. Det er denne tankegang, jeg godt vil italesætte og spørge kritisk ind til.

 

Hvorfor bliver det forventet, at kvinder automatisk hungrer efter et fast forhold? At det i sidste ende er mandens beslutning, om det udvikler sig eller ej? Jeg oplever også tit med veninder, når de har været på date, at der bliver spurgt ”Nå, tror du han vil se dig igen?”. Igen, bliver det af os kvinder selv forventet, at manden har det sidste ord.

 

Jeg er træt af, at kvinder bliver anset som kærlighedshungrende individer, der kun stræber efter tosomhed. Udgangspunktet er ikke et lige forhold, når den ene part passivt skal se til, mens den anden bliver presset til at tage det første skridt og føler, han bliver nødt til at behandle en kvinde usympatisk for at sende et budskab om, at det kun handler om sex.

 

Det leder mig tilbage til min diskussion med min ven og spørgsmålet om, hvordan vi får omsorg og integritet ind i tilfældig sex? Hvordan får vi vendt udviklingen, så mænd ikke tror de skal opføre sig følelseskoldt for at sende et budskab, og kvinder ikke overlader ansvaret til manden? Jeg tror heller ikke kun, at det er mænd, der benytter sig af denne strategi og at både mænd og kvinder fejlagtigt behandler dem, de har sex med, med en kølig distance for at fremme et budskab. Men jeg synes udviklingen er ærgerlig og lukker ned for vores relation til hinanden og distancerer os grundet denne påtagede distance.

 

Jeg tror, det er vigtigt at tale åbent om tilfældig sex og sikre empati og omsorg i sine relationer – ligegyldigt, hvor korte de er.

 

photo credit: Jangra Works Broken Love and Trust via photopin (license)

 

F-frekvensen er et forum med plads til alle – uanset holdning, politisk overbevisning, etnicitet, alder, uddannelse og køn. Det er ikke et krav, at blogindlæg på denne platform skal afspejle Dansk Kvindesamfunds holdninger. Blogindlæg er udelukkende udtryk for skribentens egen holdning.

 

Rebecca Mandrup Hoeck

Danskstuderende feminist. Glad for grøntsager og Beyoncé. Jeg interesserer mig for ligestillingspolitik, det heteronormative samfund og identitetsarbejde. Forsøger at formidle halvsvære universitetsteorier ud til interesserede læsere og gøre opmærksom på, at feminisme er mere end hår under armene og kun for kvinder.

Der er endnu ikke kommenteret på dette indlæg.

Skriv et svar

Sociale medier

Følg med via mail

Skriv din mailadresse herunder, hvis du vil have en mail, når der er et nyt indlæg på bloggen.

Arkiv