leatherdyke.cc

Politiken bragte onsdag et debatindlæg fra Liberal Alliances Ungdom under titlen: ”Kvinder elsker dominerende mænd”. Indholdet gjorde mig næsten mundlam. Men også kun næsten.

 

Kvinder vil domineres. Kvinder trives bedst i en underkastet rolle. Kvinder holder af hygge og gruppesex. Derfor er de heller ikke så meget for det med karriere og ambitioner.

 

Er jeg den eneste, der var ved at få noget galt i halsen, da jeg læste indlægget? Påstandene er så mange og de valide argumenter så få, at jeg slet ikke kan gennemskue, om det virkelig er seriøst ment? Først og fremmest undrer jeg mig i dén grad over, at der skulle være en sammenhæng imellem, hvordan jeg kan lide at have sex og mit øvrige liv? Er det sådan, at hvis jeg gerne vil domineres i sengen, så er jeg da ligeglad med det der ligeløn?

 

Jeg køber ikke et øjeblik præmissen om, at vi kvinder er underkastende af natur. Men lad os for diskussionens skyld lege med tanken om, at Liberal Alliance rent faktisk havde ret i deres idé om, at kvinder er underlagt en natur, der dikterer underkastelse af mandens dominans. En natur, som vi forbryder os imod ved at have for mange ambitioner, deltage for højrøstet i samfundsdebatten, forfølge et topjob eller på anden vis gøre for meget opmærksomme på os selv. Hvis vi legede, at det var tilfældet, hvad var så problemet?

 

Er det bedst, at vi følger vores natur?
Har vi ikke alle sammen drifter og instinkter, som vi undertrykker eller ignorerer på daglig basis – uden at det gør os til ulykkelige mennesker? Tænk, hvis vi alle fulgte vores natur, så ville Danmark formentligt have et problem med aggressive, voldelige og dovne mennesker. Hvor mange gange har du ikke et kort sekund haft lyst til at daske til et ubehøvlet menneske? Hvor mange gange har du ikke haft lyst til at skrige højt i frustration over noget? Hvor mange morgener har du ikke haft lyst til bare at blive liggende i din seng hele dagen? Mit gæt er: mange. Men det er heldigvis sjældent, at mennesker rent faktisk handler per instinkt. Så uanset om der er hold i Liberal Alliances eksotiske teorier om gruppesex og kvinder på arbejdsmarkedet eller ej, så er deres budskab noget forvrøvlet sludder.

 

Myten om de onde feminister
Jeg kender ingen feminister, der på næsten militant vis stopper pointer ned i halsen på deres sagesløse kønsfæller. Feminister vil give kvinder (og mænd) muligheder, ikke begrænsninger! Vi ønsker lige vilkår, uanset køn – og seksuelle præferencer i øvrigt.

 

Ifølge Liberal Alliance(s Ungdom) har vi feminister ikke tillid til, at kvinder selv kan træffe de rette beslutninger for deres liv. Det er jo sort snak!

 

Jeg har den største tillid til kvinder, men jeg kan samtidig godt mene, at der er behov for, at vi som køn oplyser og støtter hinanden i de udfordringer, vi står overfor – med uligeløn, chikane, hverdagssexisme, partnervold – og på globalt plan med mødredødelighed, slaveri, mishandling, menneskehandel. At det skulle være usolidarisk af mig at ønske at bekæmpe sådanne uretfærdigheder, er for mig helt uden for enhver fornuft. Det minder ærlig talt mest af alt om reaktionært landsbytosseri og provokation for provokationens skyld.

 

 

 

photo credit: gaelx via photopin cc

 

 

Tilde Schmidt

Journalist og mor til to i kamp for en verden med flere farver end lyseblå og lyserød. Til tider kolerisk og hurtig på aftrækkeren, men holder også meget af at grine af sig selv.

1 kommentar

  1. Pingback: “Kvinder elsker dominerede mænd” – ja, men hvorfor mon? | Sorthætte feminist

Skriv et svar

Sociale medier

Følg med via mail

Skriv din mailadresse herunder, hvis du vil have en mail, når der er et nyt indlæg på bloggen.

Arkiv