leatherdyke.cc

Madonna har det, Julia Roberts har det og Miley Cyrus har det. Faktisk har vi det alle sammen.

 

Altså de der lange, ofte mørke og pjuskede duske under armene. Mænd må gerne rende rundt og lufte en behåret armhule, men hvis kvinder gør det, skaber det overskrifter og debatter.
For hår er ikke bare hår. Især ikke når det får lov til at gro på en kvinde.

 

Men hvorfor egentlig? Kropsbehåring er det mest naturlige der findes. Det er noget vi alle får, og nogle har mere hår end andre. Sådan er det bare.Alligevel vælger nogle at bruge en formue på få de mørke og stikkende sataner fjernet og helst permanent. Der er sikkert mange af os, der kan nikke genkendende til uønsket hårvækst. Men det er kun uønsket, fordi vi er blevet bildt ind, at det ikke hører til på en ’rigtig’ kvindekrop.
Netop derfor synes jeg, at de kvindelige verdensstjerner fortjener lidt ekstra positiv opmærksomhed. De bruger deres kroppe til at vise, at man godt kan vise sine armhulehår frem, selvom man er en kvinde. For vi kvinder har altså også hår!

 

Nogle kalder dette skønhedsideal for en trend, og det kan de da godt have ret i. Ligesom andre af fortidens skønhedsidealer vil tendensen #pithairdontcare højst sandsynligt passere forbi og blive erstattet med et nyt, hvis den da overhovedet får lov til at slå igennem.

 

Nogle lader deres hår gro for at gøre oprør mod den hårløse kvinde eller kvinden som sexobjekt. For andre er hårvækst et symbol på naturlighed og frihed. Men uanset hvad, så har vi heldigvis friheden til selv at vælge, hvor meget eller hvor lidt hår vi vil have på vores krop. Det ville dog klæde denne frihed, hvis der ikke skulle skrives om det, hver gang en kvinde luftede sine armhulehår – for Guds skyld, det er jo bare hår.

 

Personligt er jeg ikke selv den største fan af for meget kropsbehåring, men når jeg ser billeder af armhulehår, der får lov til at gro på Madonnas eller Julia Roberts kroppe, får jeg da også selv lyst til at hoppe med på #pithairdontcare-bølgen. Problemet er nok bare, at jeg ikke helt ville føle mig tilpas, fordi jeg som vane altid lige har fattet skraberen og fjernet de der hår under armene.

 

Jeg er nok egentlig et godt eksempel, at skønhedsidealet af kvinder med hår under armene har lang vej endnu.

 

Oline Choon Pedersen

Jeg er kandidatstuderende i Kultur og Formidling, fordi kulturbegrebet bringer mange spændende emner med sig, som man ikke lige tænker over i hverdagen, heriblandt emnet om kvinder fra forskellige perspektiver. Jeg bor på Fyn, og tættest på Jylland. Grøn te og frugt er altid at finde hjemme hos mig.

Der er endnu ikke kommenteret på dette indlæg.

Skriv et svar

Sociale medier

Følg med via mail

Skriv din mailadresse herunder, hvis du vil have en mail, når der er et nyt indlæg på bloggen.

Arkiv