leatherdyke.cc

Dette indlæg er et modsvar til artiklen “15 ting, søde mænd gør, som du slet ikke opdager“, der blev bragt på Woman.dk den 13. marts 2017, og som skal læses i forbindelse med indlægget.

 

1. Siger fra, hvis han ikke kan lide kælenavne

Hans maskulinitet afhænger ikke af, hvad du kalder ham. Men hvis han ikke kan lide dine kælenavne, så siger han fra. Og det respekterer du selvfølgelig – for I ved begge, at man ikke skal kalde andre noget, de ikke bryder sig om, og I sørger altid for at sige fra, hvis nogen bliver kaldt noget andet end deres navn imod deres vilje.

 

2. Husker, at der ikke findes ligeløn i Danmark

Selvom, der er lavvande på hans konto, ved han også godt, at han gennemsnitligt tjener 17 % mere end dig i løn og derfor godt kan give frokost i dag.

 

3. Siger, at Scarlett Johansson er lækker

Du fortæller ham, at det er i orden at være tiltrukket af andre, og at du ikke føler dig truet af det. Du minder ham dog om det ærgerlige i, at Scarlett Johanssons popularitet ikke kun er knyttet til talent, men også hendes udseende og ungdom . Så snart hun runder 40 år (og max 50 år), vil der være langt færre roller til hende – ligegyldigt, hvor talentfuld hun er.

 

4. Er der for dig, når du har brug for følelsesmæssig støtte

Han sov lige så godt, men hvis du vågner og har drømt noget uhyggeligt, holder han selvfølgelig om dig, indtil du sover trygt igen. Fordi det er det, man gør, når man er partnere. Det betyder nogle gange, at man lige tilsidesætter eget søvnbehøv for at være der for den anden.

 

5. Husker, at der er andre i verden udover ham selv

Fordi han netop ikke bor alene, husker han, at der er andre i lejligheden (og i verden) udover ham selv, og at de måske tisser siddende. Det gør nemlig omkring 50 % af verdensbefolkningen. Derfor slår han toiletbrættet ned.

 

6. Tænker på andres behov

Han har set det ca. 1.000 gange før, og derfor ved han udmærket godt – som alle normale mennesker ville – at det er skumbananer og den dér Marabou med saltede mandler, der lyser op i din slikskål. Derfor sørger han for at købe det med, når han alligevel er ude at købe slik til sig selv. Ligesom du ville gøre for ham.

 

7. Gør ikke noget stort ud af, at han hjalp dig

Han tilbyder dig en hånd med nogle praktiske ting og brokker sig ikke bagefter. Lige som du ikke vil brokke dig, hvis du havde gjort det selv. Fordi han ved, at hans kræfter, sved og omhyggelighed er lige så meget værd som dine anstrengelser.

 

8. Respekterer dig

Du skal tidligt op, og det respekterer han i stedet for at kræve sex som om, det er noget, der er hans ret.

 

9. Er ligeglad med kønsstereotype tankegange

Han føler ikke, at hans maskulinitet bliver truet bare, fordi han lige holder din taske i 2 min.

 

10. Taler med dig

Han lytter tålmodigt til dine bekymringer og overvejelser, fordi de er vigtige for ham. Han er jo din partner, og selvom han ikke er ekspert på alle områder, føler han sig beæret over, at du har valgt at dele dine tanker, store som små, med ham.

 

11. Kigger, mens du opdaterer din computer

Han sidder på sofaen og fortæller dig om sin dag, mens du bruger en halv time af din dag på at opdatere og installere computerens software.

 

12. Synes det er helt ok, at du er tiltrukket af andre

Han har det ok med, at du synes, at Ryan Gosling er den lækreste skuespiller, der nogensinde har prydet din tv-skærm. Fordi han godt ved, at han ikke ejer dig, og du har ret til at kigge og synes godt om andre mænd udover ham. Det føler han sig ikke truet af. Samtidig kan I jo tale om, at Ryan Goslings karriere ikke på samme måde som Scarlett Johanssons er afhængig af skønhed og ungdom.

 

13. Siger sin ærlige mening

Han fortæller dig, hvilket tøj han synes klæder dig bedst. Du er glad for, at han føler sig tryg og siger, hvad han mener. Du tager hans ord med et smil og vælger det tøj, du føler dig bedst tilpas med. Og det er han helt cool med, fordi det vigtigste er, at du har det godt.

 

14. Elsker dig

Han er skideligeglad med skønhedsidealer og elsker dig for den, du er og ikke (kun) for dit udseende. Han prøver også at minde dig om, at hans mening egentlig er lige meget – det vigtigste er, at du er tilfreds med dig selv og elsker dig selv.

 

15. Han tænker ikke på ”datingregler”

Han har (næsten) aldrig fået at vide, at han skal vente et helt døgn på at skrive til dig, fordi man ”skal spille kostbar”, og at man ”skræmmer den anden væk, hvis man viser for meget interesse”. Det har du til gengæld selv hørt en million gange. Derfor sender han en sød sms, når han har lyst – og det kan du også bare gøre.

 

photo credit: Zach K Walking and Driveway Ramp and Incline via photopin (license)

 

F-frekvensen er et forum med plads til alle – uanset holdning, politisk overbevisning, etnicitet, alder, uddannelse og køn. Det er ikke et krav, at blogindlæg på denne platform skal afspejle Dansk Kvindesamfunds holdninger. Blogindlæg er udelukkende udtryk for skribentens egen holdning.

 

Giovanna Ottolini

Finder det über pinligt og akavet at skrive tekster om mig selv. Men når det nu skal gøres, vil jeg ikke gå glip af muligheden for at understrege, hvor meget jeg elsker pizza, bøger og feminisme (in no particular order). Er en meget nysgerrig type, der altid forsøger at se under overfladen af, hvad der sker omkring mig og stiller mange spørgsmål… Nogle vil nok kalde mig “en klassisk pain in the ass”. Kan godt lide at suse igennem København på min racercykel, men kommer alligevel altid for sent. Bryder mig ikke om diskrimination, hykleri og stereotyper.

Der er endnu ikke kommenteret på dette indlæg.

Skriv et svar

Sociale medier

Følg med via mail

Skriv din mailadresse herunder, hvis du vil have en mail, når der er et nyt indlæg på bloggen.

Arkiv